boğa boynuzunda dengeli duruş

Siyah mı yoksa beyaz mı?

beyaz siyahla oyuna başlar.beyaz,siyahın hamlelerini geri alması konusunda sürekli taviz vermesine rağmen hep kazanır.siyah yenildikce bir daha oynamak ister,beyaz geri çevirmez.oynadıkca öğrenen siyah beyazı yener.beyaza taviz yoktur,kendi piyonlarının arkasında köşeye sıkışır.siyah galip olmanın gururuyla aniden masadan kalkar,oynamak istemez.beyazın hatası verdiği tavizler ve hep aynı kanada ok atmasıdır...

dışardan görüldüğü gibi değildi aslında.aynı evin, farklı odalarında yaşayan ve farklı cephelerine açılan pencereleri olan bi çok insan vardı çevremde.birinin penceresinde bahar açarken diğerininkinde kara bulutlar hakim oluordu.anladım fakat anlatamadım...bağırdım,çığlıklarım sadece kendi kulaklarımda yankılandı.oysa ben insanları o odada mahkum etmek diil de evin bahçesinde toplamak isterdim.belki bu defa aynı yöne bakabilirlerdi.belki de aynı gökyüzünün altında olmak onları aynı ruh da birleştirirdi.

şimdi susmak istiorum.ilk defa gözlerimden anlaşılmak beni mutlu edeceğe benzior.aynı dili konuşamadığımız ortada.öyleyse neden bi gereksiz performans? bırakıorum...beni gerçekten anlamak konuşmaktan diil ruhuma bakmaktan geçior!!!!